Akceptace platebních karet - Konečný, Marek (2019)
Cílem diplomové práce je analyzovat historický vývoj bankovních kartových asociací Visa a Mastercard, provést ucelený popis platebních systémů těchto asociací, charakterizovat jednotlivé platformy, na kterých lze platební karty akceptovat. Cílem práce je také provést analýzu ekonomických časových řad z oblasti akceptace platebních karet s využitím dekompozičního přístupu a Box-Jenkinsovy metodologie.