Analýza vývoje řeckého bankovního sektoru v letech 2010 až 2015 - Bartoš, Ondřej; Dvořák, Petr, 1960-; Pýcha, Mikuláš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práce popisuje dopady ekonomické a dluhové krize Řecka do bankovního sektoru v zemi mezi lety 2010 - 2015. V úvodní části (kapitola 1 až 2) se práce zabývá vymezením ekonomického vývoje a hlavními aspekty dluhové krize v zemi. V prostřední části (kapitola 3) se práce věnuje rozboru řeckého bankovního trhu jako celku se zaměřením na události, které trh významně ovlivnily. Zároveň jsou zde vymezeny hlavní problémy, se kterými se řecké banky v průběhu sledovaného období potýkaly. Druhá polovina práce (kapitoly 4 až 6) se věnuje popisu finanční a majetkové pozice vybrané řecké banky, se snahou identifikovat všechny významné výkyvy ve vývoji a jejich příčiny. V poslední části (kapitola 7) se práce zaměřuje na srovnání vývoje vybraného bankovního subjektu ve vztahu k agregovanému vývoji celého bankovního trhu.Na základě uvedených dat a informací práce dokládá, že vývoj ekonomické situace v zemi měl zásadní dopad do řeckého bankovního sektoru. Celý sektor se potýkal s problémy především v oblasti špatné kvality úvěrů, nedostatku likvidity a kapitálu, vysokých hospodářských ztrát a během sledovaného období prošel komplexní řízenou restrukturalizací.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses