Vnímání product placementu v závislosti na vztahu spotřebitele k zobrazovanému produktu - Hubová, Michaela; Kincl, Tomáš, 1979-; Novák, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Diplomová práca sa zaoberá otázkou, ktorá je v literatúre veľmi málo skúmaná. Cieľom je zistiť, či sa vnímanie product placementu líši na základe postoja spotrebiteľa k zobrazenému produktu (jeho preferencii). V teoretickej časti je priblížená problematika product placementu, jeho história, vyčlenenie z marketingového hľadiska, jeho efektivita a spôsoby merania. Súčasťou je aj literárna rešerše rôznych už uskutočnených štúdií, ktoré súvisia s product placementom a postojmi spotrebiteľov k produktu. Praktická časť sa zaoberá samotným výskumom, ktorý pozostáva z troch častí, a to eye-trackingového merania, hĺbkového rozhovoru a sémantického diferenciálu. Prostredníctvom experimentu bola dokázaná skutočnosť, že existuje rozdiel vo vnímaní product placementu medzi spotrebiteľmi s rôznym postojom k zobrazenému produktu v audiovizuálnej ukážke
Vedoucí práce: Tomáš Kincl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: product placement; sledování pohybu očí; vizuální vnímání; spotřebitelské chování; obchodní značky; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; product placement; eye tracking; visual perception; consumer behavior; brand name products; master's theses