Analýza úspěšnosti obchodních systémů založených na indikátorech technické analýzy - Jahodář, Martin (2019)
Diplomová práce se zabývá využitím technické analýzy v ucelených obchodních systémech a následným testováním jejich úspěšnosti. První kapitola je věnována teoretickým základům technické analýzy a jejím nástrojům. Druhá kapitola definuje obchodní systém a postup jeho tvorby. Detailněji probírá také backtesting, money management a optimalizaci obchodních systémů. Ve třetí části jsou vytvořeny obchodní systémy založené na indikátorech technické analýzy. Následně dochází k testování vytvořených obchodních systémů na historických obchodních datech měnového páru EURUSD a vyhodnocení jejich výkonnosti pomocí definovaných ukazatelů a zhodnocení stanoveného počátečního kapitálu.