Analýza úspěšnosti obchodních systémů založených na indikátorech technické analýzy - Jahodář, Martin; Veselá, Jitka; Čurpek, Juraj; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práce se zabývá využitím technické analýzy v ucelených obchodních systémech a následným testováním jejich úspěšnosti. První kapitola je věnována teoretickým základům technické analýzy a jejím nástrojům. Druhá kapitola definuje obchodní systém a postup jeho tvorby. Detailněji probírá také backtesting, money management a optimalizaci obchodních systémů. Ve třetí části jsou vytvořeny obchodní systémy založené na indikátorech technické analýzy. Následně dochází k testování vytvořených obchodních systémů na historických obchodních datech měnového páru EURUSD a vyhodnocení jejich výkonnosti pomocí definovaných ukazatelů a zhodnocení stanoveného počátečního kapitálu.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses