Analýza hypotečních produktů bank v ČR - Malá, Markéta (2019)
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu hypotečních produktů bank v České republice. V teoretické části se autorka zabývá specifikací hypotečních úvěrů, legislativní úpravou a poskytovateli hypotečních úvěrů. Vybrané téma je velmi aktuální z důvodu neustálých změn na hypotečním trhu. Banky jsou nuceny provádět změny kvůli silné konkurenci a boje o získání klienta. Praktická část se zabývá zkoumáním české hypotečního trhu. Autorka práce si vybrala tři nejvýznamnější banky na hypotečním trhu a dvě nízkonákladové banky. Z důvodu lepší přehlednosti změn je v práci rozebrán současný vývoj na hypotečním trhu. Do kapitoly současného vývoje na hypotečním trhu byly zahrnuty makroekonomické faktory, které mohou ovlivňovat hypoteční trh. Na základě grafů se autorka si kladla za cíl vyvrátit či potvrdit tento vliv vybraných faktorů. V poslední části je rozebrána dostupnost a financování bydlení.