Analýza IPO na vybraných burzách cenných papierov - Szántaiová, Lenka; Musílek, Petr, 1965-; Pastiranová, Oľga; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práca sa zameriava na prvotnú verejnú ponuku akcií (IPO) v stanovených časových úsekoch na vybraných európskych burzách v rokoch 2006-2016. Cieľom práce je analýza výnosnosti vybraných IPO a to na Burze cenných papírů v Praze, Giełda Papierów Wartościowych vo Varšave a Frankfurt Börse, pričom sledované časové úseky výnosností jednotlivých titulov sú kalendárny deň, kalendárny týždeň, mesiac, šesť mesiacov a 1 rok od prvotnej verejnej ponuky akcií. Výnosnosť je tiež sledovaná vzhľadom na pohyby hlavných indexov jednotlivých búrz, teda PX, Wig20 a DAX. Hlavnou hypotézou práce je pokles výnosností akcií v dlhšom období.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses