Reorganizace ve společnosti Kordárna a.s. - Kolářová, Lucie; Randáková, Monika, 1966-; Bokšová, Jiřina, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce obecně popisuje insolvenční řízení a zaměřuje se na reorganizaci jedné konkrétní společnosti. Uceleně popisuje a vysvětluje unikátní případ reorganizace ve společnosti Kordárna, a.s., analyzuje ho z účetního hlediska a zhodnocuje provedenou reorganizaci ve srovnání s reorganizačním plánem.Práce byla zpracována rozborem více než dvou set dokumentů z veřejných rejstříků o několika stovkách stran.Reorganizace společnosti Kordárna, a.s. byla jednou z prvních úspěšných reorganizací v takovémto rozsahu. Tento proces byl zdlouhavý a velmi složitý s cílem zdravou část závodu oddělit za plného provozu. Jádrem reorganizace byl vklad závodu do nově založené společnosti Kordárna Plus, a.s., která byla následně prodána. Pohledávky věřitelů společnosti Kordárna, a.s. byli uspokojeny z tohoto výtěžku. Jednalo se nicméně o velmi malý zlomek jmenovité hodnoty pohledávek. Účetní hodnota vkládaného jmění byla oproti prodejní ceně podílu ve společnosti Kordárna Plus, a.s. téměř 2,5násobná. Navzdory tomu, že reorganizace stála věřitele mnoho peněz, podařilo se cíle vytyčené reorganizačním plánem splnit.
Vedoucí práce: Monika Randáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses