Analýza a návrh marketingové strategie společnosti CZ TOP TRADE s.r.o - Hrabovský, Lukáš; Mareš, Jan, 1986-; Müllerová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Jak plyne z názvu, diplomová práce Analýza a návrh marketingové strategie společnosti CZ TOP TRADE s.r.o. se zabývá nastavením správné marketingové strategie podniku působícího na trhu B2B ve strojírenském odvětví. Pro zjištění vazeb působících na tomto trhu jsem využil analýzu makrookolí v podobě PEST analýzy, mikrookolí pomocí Porterova modelu 5 sil, výstupy analýz jsem spojil ve SWOT analýzy a pomocí GAP analýzy jsem stanovil aktuální a požadovaný stav v budoucnu. Rozdíl mezi jednotlivými stavy jsem se rozhodl řešit z taktického pohledu a vyžil jsem produktový mix, resp. jeho část, a to komunikační mix. Stanovil jsem varianty řešení v podobě jednotlivých typů komunikace a to: osobní prodej, direct marketing, print, OOH, online spolu s rozpočtem. Na závěr jsem došel k názoru, že společnost je schopna pomocí výše zmíněných typů kampaní splnit stanovené cíle a dosáhnout požadovaného stavu v budoucnu.
Vedoucí práce: Jan Mareš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses