Self-management u pedagogických pracovníků - Vrbová, Nikola (2018)
Cílem diplomové práce je analýza self-managementu u pedagogických pracovníků. Praktická část je sestavena a aplikována v souladu s teoretickými podklady problematiky. Na základě stanovených hypotéz, dotazníkového šetření, regresní analýzy a využití dat z vlastního, dříve provedeného výzkumu psychické zátěže pedagogů na Anglo-německé obchodní akademii, a.s., byla nalezena spojitost mezi jednotlivými složkami self-managementu a závislost mezi self-managementem a stress-managementem. Jednotlivé vztahy byly potvrzeny v individuálním pojetí self-managementu i v souvislosti s pedagogickými pracovníky.