Výkaz o peňěžních tocích - relevantnost jeho sestavení a pohled z perspektivy tuzemských i mezinárodních účetních standardů - Pastvová, Barbora (2019)
Diplomová práce se zaměřuje na detailní vymezení základních pojmů souvisejících s výkazem o peněžních tocích, metodami jeho sestavení a klasifikací peněžních toků. Obsahově práce vychází zejména z norem IAS 7, amerického ASC 230 a českých účetních předpisů, zejména CUS 023 a Vyhlášky č. 500/2002 Sb. Práce zkoumá, zda a případně jaké rozdíly lze pozorovat v přístupu jednotlivých účetních norem k problematice sestavení výkazu o peněžních tocích a v praktické části se zaměřuje na strukturu a odlišnosti třech v praxi sestavených výkazů a také položky, které nejsou typické v českém prostředí.