Krizové řízení : Leadership dynamického prostředí - Krb, Filip; Jaegerová, Václava; Hejda, Jan, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Cílem této bakalářské práce je zjištění a ověření principů dynamického prostředí, které byly definovány na základě praktických zkušeností leaderů speciálních jednotek. Pro dosažení stanovených cílů bakalářské práce bylo využito metody rešerše monografií dvou vojenských leaderů a pomocí analýzy byly vybrány principy leadershipu dynamického prostředí, vycházející z reálných bojových zkušeností. Přínos zvolené metody je skutečná a ověřená reálnost analyzovaných principů leadershipu a rozhodování dynamického prostředí. Druhou metodou, která byla využita, je případová studie. Ta se zabývá dvěma vybranými speciálními vojenskými operacemi s cílem demonstrovat, jak (ne)byly principy leadershipu dynamického prostředí, které jsou v práci analyzované, (ne)využity a upozornit na situace, které vznikly, když právě tyto analyzované principy nebyly uplatněny. Přínosem této bakalářské práce je předložení nestandardních metod leadershipu a rozhodování dynamického prostředí založené na skutečných událostech, které byly prověřeny praxí.
Vedoucí práce: Václava Jaegerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: krizový management; vojenské operace; speciální operace (vojenství); řídící práce; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; crisis management; war operations; special operations (military science); leadership; bachelor's theses