Ocenění společnosti GENNET, s.r.o. - Martinák, Luboš (2019)
Předmětem diplomové práce je stanovení tržní hodnoty vlastního kapitálu společnosti GENNET, s. r. o. k datu ocenění 31. 12. 2017. Práce není tvořena metodickou a praktickou částí, jak bývá obvyklé, ale tvoří jeden celek, ve kterém je použitá metodologie vysvětlována průběžně. První část diplomové práce je tvořena identifikací a samotným popisem oceňované společnosti. Další část obsahuje strategickou a finanční analýzu společnosti a zhodnocení, zda společnost splňuje předpoklad „going concern“. Dále jsou analyzovány generátory hodnoty, ze kterých je následně vytvořen finanční plán, plán rozvahy a plán výkazu cashflow. V rámci poslední kapitoly je provedeno samotné ocenění společnosti výnosovou metodou DCF equity. Jako druhá (podpůrná) metoda byla zvolena metoda tržního porovnání. Na závěr je na základě zvolených předpokladů a metodologie stanoven interval tržní hodnoty oceňované společnosti k datu ocenění.