Ocenění společnosti GENNET, s.r.o. - Martinák, Luboš; Brabenec, Tomáš; Marušák, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Předmětem diplomové práce je stanovení tržní hodnoty vlastního kapitálu společnosti GENNET, s. r. o. k datu ocenění 31. 12. 2017. Práce není tvořena metodickou a praktickou částí, jak bývá obvyklé, ale tvoří jeden celek, ve kterém je použitá metodologie vysvětlována průběžně. První část diplomové práce je tvořena identifikací a samotným popisem oceňované společnosti. Další část obsahuje strategickou a finanční analýzu společnosti a zhodnocení, zda společnost splňuje předpoklad „going concern“. Dále jsou analyzovány generátory hodnoty, ze kterých je následně vytvořen finanční plán, plán rozvahy a plán výkazu cashflow. V rámci poslední kapitoly je provedeno samotné ocenění společnosti výnosovou metodou DCF equity. Jako druhá (podpůrná) metoda byla zvolena metoda tržního porovnání. Na závěr je na základě zvolených předpokladů a metodologie stanoven interval tržní hodnoty oceňované společnosti k datu ocenění.
Vedoucí práce: Tomáš Brabenec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses