Vývoj obchodování s OTC deriváty po implementaci směrnice MiFID II - Kunovjánek, Robert; Dvořák, Petr, 1960-; Plíva, Rostislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práce se v úvodní části zabývá současnou problematikou, obecným popisem mimoburzovního trhu a klasifikací derivátových kontraktů. V dalších kapitolách se práce zaměřuje na obecný popis Směrnice o trzích finančních instrumentů I a Směrnice o trzích finančních instrumentů II a analýzu situace mimoburzovního trhu na globální úrovni. Poslední část zkoumá dopad a reakce na mimoburzovním trhu derivátových kontraktů dle rizikových tříd a typu derivátových kontraktů v Evropské unii po implementaci druhé z výše uvedených směrnic. Cílem práce je analýza vývoje obchodní aktivity a posouzení likvidity na evropském mimoburzovním trhu v podmínkách narůstající intenzity regulatorního rámce. Na základě veřejně publikovaných dat nelze u úrokových, měnových, akciových a kreditních derivátů po implementaci nové legislativy pozorovat změnu trendu.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses