Dopravní systém Indické republiky - Kysil, Maxim (2019)
Práce se zabývá dopravou v Indické republice. Jejím hlavním cílem je analýza dopravního systému Indie, popis jednotlivých druhů dopravy, jež se využívají k přepravě osob a vývoj těchto druhů dopravy v posledních letech s prognózou do budoucna. Teoretická část práce se zabývá osobní dopravou a její podobou z hlediska čtyř druhů dopravy – silniční, železniční, lodní a letecké v kontextu jejich historického vývoje a současné podoby. Praktická část práce se zabývá geografickou charakteristikou Indie popisným způsobem, a to s důrazem na význam fyzické geografie země na vývoj její dopravy. Práce následně analyzuje jednotlivé druhy osobní dopravy v Indii z pohledu jejich geografického rozšíření a ekonomicko-sociálního významu. V neposlední řadě se práce zabývá organizací osobní dopravy v Indii, a to opět podle jejich jednotlivých druhů, kde analyzuje jejich rozvoj z hlediska investicí do dopravní infrastruktury. Výsledkem této analýzy je konstatování významu silniční dopravy, jež je v Indii využívána nejvíce, přičemž investice do silničního sektoru povedou k jejímu rozšíření do nejméně rozvinutých oblastí Indie.