Industry 4.0, IoT a jejich vliv na business modely - Urychová, Veronika; Svobodová, Ivana, 1969-; Andera, Michal, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Cílem této práce je objasnit pojmy související se čtvrtou průmyslovou revolucí a najít a rozebrat příklady díky Průmyslu 4.0 a IoT „upgradovaných“ či dokonce nově vzniklých business modelů. Dále je cílem zmapovat jaké příležitosti, potažmo hrozby, Průmysl 4.0 a internet věcí přinášejí a to, jak mohou ovlivňovat celkový uživatelský zážitek. Teoretické poznatky jsou aplikovány na praktickém příkladu, kde autorka analyzuje jednotlivé business modely konkrétní organizace a navrhuje jejich vylepšení díky moderním technologiím. V práci je použita metoda kvalitativního výzkumu, v rámci něhož byla využita metoda zúčastněného pozorování. Závěrem práce je zjištění, že vliv Průmyslu 4.0 a IoT je jednoznačný a že s sebou přinášejí mnoho příležitostí, nejen v oblasti business modelů.
Vedoucí práce: Ivana Svobodová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses