Společenská odpovědnost mobilních operátorů na trhu ČR z pohledu zákazníků. - Hůrková, Anna (2018)
Diplomová práce se zabývá problematikou společenské odpovědnosti mobilních operátorů na trhu v České republice. Cílem diplomové práce je zanalyzovat jednotlivé aktivity těchto firem v oblasti CSR a zjistit, jak tuto problematiku vnímají zákazníci. Práce je rozdělena do 5 částí. V úvodu je blíže představena historie a čemu se bude práce dále věnovat. Teoretická část definuje koncept CSR, teorii stakeholderů, argumenty pro a proti přijetí společenské odpovědnosti. Dále se teoretická část věnuje standardům v oblasti společenské odpovědnosti. Metodologie čtenáře informuje, jak bylo postupováno v praktické části. Praktická část se nejprve věnuje jednotlivým mobilním operátorům, kdy jsou společnosti představeny a zároveň jsou představeny jejich CSR aktivity. U každého z operátorů je SWOT analýza týkající se CSR. Následně jsou srovnány aktivity jednotlivých mobilních operátorů. Další část je věnována dotazníkovému šetření mezi zákazníky. V závěru jsou shrnuty poznatky z celé diplomové práce.