Optimalizace lidských zdrojů v DOOSAN BOBCAT - Solný, Lukáš (2018)
Tato diplomová práce se zaměřuje na aplikaci nástrojů metody Lean Six Sigma pro nalezení zlepšení interních logistických procesů ve společnosti Doosan Bobcat. V první části je definovaná patřičná teorie, která je dále využita v praktické části. V práci je využita metoda DMAIC pro zlepšení procesu. V rámci této metody je proces nejprve nadefinován, následně změřeny jeho měřitelné charakteristiky, které jsou poté analyzovány. V procesu jsou identifikovány dva problémy, hromadění palet na předávacím místě a neefektivní využití pracovníků. Další část přináší návrhy na zlepšení. Pro problém hromadění palet jsou popsány dvě varianty řešení, první řeší problém pouze změnou procesu, druhá využívá moderní technologii. V práci jsou prezentovány přínosy a nevýhody jednotlivých řešení. V poslední části je navržen plán kontroly pro prezentována řešení.