Optimalizace lidských zdrojů v DOOSAN BOBCAT - Solný, Lukáš; Svobodová, Hana, 1961-; Plášková, Alena, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Tato diplomová práce se zaměřuje na aplikaci nástrojů metody Lean Six Sigma pro nalezení zlepšení interních logistických procesů ve společnosti Doosan Bobcat. V první části je definovaná patřičná teorie, která je dále využita v praktické části. V práci je využita metoda DMAIC pro zlepšení procesu. V rámci této metody je proces nejprve nadefinován, následně změřeny jeho měřitelné charakteristiky, které jsou poté analyzovány. V procesu jsou identifikovány dva problémy, hromadění palet na předávacím místě a neefektivní využití pracovníků. Další část přináší návrhy na zlepšení. Pro problém hromadění palet jsou popsány dvě varianty řešení, první řeší problém pouze změnou procesu, druhá využívá moderní technologii. V práci jsou prezentovány přínosy a nevýhody jednotlivých řešení. V poslední části je navržen plán kontroly pro prezentována řešení.
Vedoucí práce: Hana Svobodová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses