Determinanty vývoje cen pronájmů a rezidenčních nemovitostí v Praze - Rambousek, Michal; Kábrt, Tomáš; Kučerová, Adéla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Cílem této diplomové práce je objasnění, jaké ekonomické ukazatele mají významný vliv na vývoj cen pronájmu a rezidenčních nemovitostí. V regresním modelu jsme využili analýzu 4 proměnných – úrokovou sazbu, mzdy, nezaměstnanost a inflaci. Měsíční data sledují období od února 2014 do června 2018. Z krátkodobého pohledu zvýšení úrokové sazby má za následek zvýšení ceny pronájmů a ceny rezidenčních nemovitostí. Z pohledu dlouhodobého je tento efekt obrácený.
Vedoucí práce: Tomáš Kábrt
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses