Spolupráce s korporacemi z pohledu startupů - Nepsha, Polina; Andera, Michal, 1984-; Mareš, Jan, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Tématem diplomové práce je spolupráce startupů s korporacemi z pohledu startupů. Cílem diplomové práce je zkoumání konceptu otevřené inovace, analýza spolupráce českých startupů a korporací a návrh doporučení pro korporace se zaměřením na otevřené inovace. Důraz je kladen na vnímání výhod a nevýhod spolupráce z pohledu startupů. Teoretická část je zpracována formou literární rešerše. Věnuje se především definici inovací a vymezení inovačních strategií, porovnává zavřené a otevřené inovace a zkoumá procesy otevřené inovace. Autorka vymezila pět výzkumných otázek, na které odpovídá v průběhu Praktické části, která se zabývá analýzou a interpretaci výsledků výzkumu provedeného formou dotazníkového šetření. Pomoci jednofaktorové analýzy rozptylu autorka potvrdila pět alternativních hypotéz a zjistila statisticky významné rozdíly u jednotlivých odpovědí. Na základě analýzy výzkumu autorka vypracovala doporučení pro korporace zaměřené na zlepšení procesů spolupráce mezi startupy a korporacemi.
Vedoucí práce: Michal Andera
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses