Podnikatelský plán na velkovýrobu obuvi - Navrátilová, Nela (2018)
Vytvoření podnikatelského plánu na výrobu obuvi byla věnována tato diplomová práce. Práce má dvě části. První část se zabývá aspekty podnikatelského plánu, jaký má plán strukturu a co by v něm nemělo být opomíjeno. Důležitý aspekt představovaly především strategická analýza, marketingová strategie a finanční plán. Druhá část práce se věnuje již konkrétnímu podnikatelskému plánu na výrobu bot, ve kterém jsou uvedeny informace o podnikatelském záměru. Je zde zobrazen vývoj na americkém trhu a také konkrétněji rozepsaná marketingová a obchodní strategie. Závěr této části tvoří finanční plán, díky kterému mohl být záměr posouzen a vyhodnocena realizovatelnost podnikatelského záměru.