Přínos společnosti Škoda Auto v rámci regionálního rozvoje okresu Trutnov se zaměřením na oblast zaměstnanosti - Bartošová, Kristýna; Říhová, Gabriela; Jílek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2019)
Škoda Auto a.s. patří mezi největší a nejvýznamnější zaměstnavatele v České republice. Diplomová práce se zabývá přínosem společnosti Škoda Auto v okrese Trutnov z pohledu regionálního rozvoje. Vybraná problematika je zkoumána především v oblasti zaměstnanosti. Teoretická část práce formou rozsáhlé rešeršní analýzy odborné literatury vymezuje pojmy regionální a lokální rozvoj, mikroregion, nadnárodní podnik. Zabývá se obecně zaměstnaností v automobilovém průmyslu a současnými trendy, které ovlivňují vývoj celého odvětví. V rámci nich je nejvíce zkoumán Průmysl 4.0. Automobilový průmysl zasazuje do kontextu zpracovatelského průmyslu. V praktické části charakterizuje okres Trutnov. Zabývá se jeho demografickou strukturou, zaměstnaností a hospodářskou charakteristikou. Dále je zaměřena na pobočný závod Škody Auto ve Vrchlabí. Pomocí veřejně dostupných i interních dat komplexně objasňuje přínos nadnárodního podniku ve městě i okrese.
Vedoucí práce: Gabriela Říhová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses