Postoje českých uživatelů k mobilnímu nakupování - Fořtová, Nikola; Stříteský, Václav; Duda, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Tato práce se zabývá postoji českých uživatelů vůči mobilnímu nakupování. Hlavním cílem diplomové práce je zhodnotit chování a postoje uživatelů k m-commerce jako součást jejich nákupního rozhodovacího procesu. Výsledky sběru dat, kvalitativního a kvantitativního výzkumu dokazují, že čeští spotřebitelé ještě zcela nepřijali tento způsob nakupování. Mobilní telefony hrají důležitou roli v běžném životě i při nakupování a stávají se zejména nástrojem průzkumu trhu. Další cíl práce je vyhodnocení připravenosti e-shopů na m-commerce. Výstupy práce ukazují, že se elektronické obchody snaží přizpůsobit svůj obsah mobilním zařízením. Přestože jsou obchody relativně připravené na rozvoj tohoto trendu, uživatelé jejich připravenost vnímají jako spíše průměrnou. Přínosem této práce je pohled na aktuální stav e-commerce a m-commerce na českém trhu. Ve výzkumu je brán důraz na názory a postoje samotných uživatelů, jejich motivace i doporučení pro e-shopy a lepší adaptaci m-commerce v českém prostředí. Údaje jsou podloženy i analýzou dat 50 e-shopů a interních údajů konkrétního českého e-shopu.
Vedoucí práce: Václav Stříteský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses