Oceňování zásob dle ČÚP, IFRS a US GAAP - Bártová, Lucie (2019)
Diplomová práce pojednává o jednotlivých přístupech k oceňování zásob definovaných českými účetními předpisy, Mezinárodními standardy účetního výkaznictví a americkými účetními standardy GAAP. Hlavním cílem práce je identifikace hlavních rozdílů v oceňovacích principech a zhodnocení jejich dopadu na účetní výkazy sestavené dle jdnotlivých standardů.