Hypoteční produkty v ČR - Pláňková, Hana (2019)
Předmětem této diplomové práce jsou hypoteční produkty na českém bankovním trhu. První část práce se věnuje charakteristice hypotečních úvěrů a hypotečních zástavních listů. Nákladovost hypotečních úvěrů a faktory, které ji ovlivňují, jsou tématem další kapitoly, přičemž daná problematika je rozebrána jak z pohledu věřitelských institucí, tak dlužníků. Stěžejní část této práce se zabývá nedávnými změnami předpisů, které hypoteční trh ovlivňují, a jejich dopady. V závěrečné kapitole je pomocí příkladu provedena analýza aktuálně nabízených hypotečních úvěrů nejvýznamnějších bank na českém trhu. Jednotlivé varianty nabídek jsou popsány, vzájemně srovnány a následně vyhodnocena ta nejvýhodnější z nich.