Hypoteční produkty v ČR - Pláňková, Hana; Radová, Jarmila; Budská, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Předmětem této diplomové práce jsou hypoteční produkty na českém bankovním trhu. První část práce se věnuje charakteristice hypotečních úvěrů a hypotečních zástavních listů. Nákladovost hypotečních úvěrů a faktory, které ji ovlivňují, jsou tématem další kapitoly, přičemž daná problematika je rozebrána jak z pohledu věřitelských institucí, tak dlužníků. Stěžejní část této práce se zabývá nedávnými změnami předpisů, které hypoteční trh ovlivňují, a jejich dopady. V závěrečné kapitole je pomocí příkladu provedena analýza aktuálně nabízených hypotečních úvěrů nejvýznamnějších bank na českém trhu. Jednotlivé varianty nabídek jsou popsány, vzájemně srovnány a následně vyhodnocena ta nejvýhodnější z nich.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses