Dovoz tuňákových výrobků z Latinské Ameriky - Jančálek, Martin (2019)
Diplomová práce se bude zabývat dovozem tuňákových výrobků z Latinské Ameriky a komplexním pohledem na obchodní činnost s komoditou, jejíž přímý dovoz do České republiky realizuje jen několik málo firem. Důvodem malého počtu firem v tomto odvětví je logistická a finanční náročnost. Zejména první zmíněné úskalí je to, co spoustu firem limituje. Diplomová práce se zaměří nejen na komplexní obchodní proces s tuňákovými výrobky, ale také porovná možné alternativy přepravy s ohledem na nákladovou a časovou efektivnost a navrhne nejvýhodnější řešení pro potřeby konkrétního podniku.