Vliv dopravní obslužnosti na cestovní ruch - Červinská, Veronika; Zelený, Lubomír; Mervart, Michal, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Disertační práce se zabývá srovnáním kvality veřejné dopravy ve vybraných regionech České republiky a její vazbou na cestovní ruch v daném regionu a počet turistů do regionu přijíždějících. Pro výzkum byly zvoleny regiony s velmi kvalitní a na druhé straně s nekvalitní veřejnou dopravou, výběr je zdůvodněn. Základní použitou metodikou je dotazování, které je důležitým předpokladem pro plánování a projektování činností, taktéž pro poznání veřejného mínění místních obyvatel, tak i potenciálních návštěvníků. Další metodikou je terénní výzkum v podobě pozorování, neboť tato metodika je základní obecnou zásadou všech vědních i prakticky zaměřených oborů. Výzkum prezentovaný v příspěvku byl proveden v letech 2015-2017, potvrdily se v něm rozdíly ve využívanosti veřejné dopravy turisty v závislosti na kvalitě veřejné dopravy v destinaci. Výzkum je prvním krokem k navržení principů modelu dopravní obslužnosti destinace cestovního ruchu veřejnou dopravou.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor disert. práce]; disertace; dissertations