Analýza Facebookové prezentace a komunikace firmy Paradox Intera-ctive a její konkurence - Ryneš, Jakub (2018)
Diplomová práce se zabývá analýzou prezentací a komunikací tří konkurenčních firem, za-bývajících se vydáváním počítačových her pomocí sociální sítě Facebook. Práce má tři cíle. Prvním cílem je porovnat a zhodnotit prezentace daných firem na Facebooku. Druhým cílem je porovnat a zhodnotit strategii komunikace a získávání zákazníků skrze síť Facebook. Po-slední cíl navrhuje doporučení pro firmu Paradox Interactive, jak zlepšit komunikaci s fa-noušky na síti Facebook.Práce má dvě hlavní části, teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou popsány práce na podobné téma, rozebrány sociální sítě (včetně metrik pro praktickou část) a obsahuje také popis trhu s počítačovými hrami a cílové skupiny her. V části praktické je v první kapitole vytvořena analýza prezentací firem a podrobná analýza jejich příspěvků, součástí je i zhod-nocení výsledků. V druhé kapitole praktické části je pak provedeno porovnání firemních prezentací a komunikace firem se zákazníky, a tedy i řešení prvních dvou cílů. Na závěr kapitoly jsou navržena doporučení pro firmu Paradox Interactive, čímž je řešen i cíl poslední.Analýza probíhala ve dvou směrech. První se zaměřoval na obsahovou stránku, tedy na sta-tické prezentace firem na sociální síti. Druhá část analýzy rozebírá příspěvky, které firma publikovala, a reakce uživatelů sociálních sítí na dané příspěvky. Analýza příspěvků je pro-bíhá nejen dle typu příspěvků, ale i dne a času publikování.Díky zjištěným poznatkům může firma Paradox Interactive a její konkurenti zlepšit svoji strategii působení na sociální síti Facebook. Práce však poslouží i ostatním firmám, které působí na sociální síti Facebook, jelikož obsahuje i doporučení, která platí všeobecně a ne jen pro trh s počítačovými hrami.