Aplikace technické analýzy pro obchodování s kryptoměnami - Klapetková, Nikol; Fičura, Milan; Chval, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Předmětem diplomové práce „Aplikace technické analýzy pro obchodování s kryptoměnami“ je analýza vybraných indikátorů technické analýzy. Každý indikátor má své charakteristické vlastnosti a rozdílné signály pro vstupy do obchodů. Diplomová práce se zaměřuje nejen na představení základních informací ohledně kryptoměn, a indikátorů technické analýzy, ale zejména na vytvoření obchodního systému pomocí provedeného manuálního backtestingu. Cílem práce je seznámit čtenáře s hlavními kryptoměnami a indikátory technické analýzy, které jsou aplikovány do grafů vybraných kryptoměn a nalezení vhodného, ideálně ziskového, obchodního systému. Data jsou získána z dostupných internetových zdrojů na základě provedené analýzy vývoje cen v grafů kryptoměn spolu s technickými indikátory. Získané hodnoty jsou zpracovány v programu MS Excel, kde jsou využity základní matematické a logické funkce. Data jsou vyhodnocena v rámci obchodního systému a nalezení optimální varianty.
Vedoucí práce: Milan Fičura
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finanční inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses