Náklady a výnosy procesu privatizace v období transformace ekonomiky v ČR od roku 1990 - Brynda, Jiří; Ševčík, Miroslav, 1958-; Řežábek, Pavel, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Transformace ekonomiky v 90. letech 20. století byla jedinečným a neopakovatelným procesem. Privatizace státem vlastněného majetku do rukou soukromých majitelů představovala klíčovou součástí přechodu na tržně konformní systém. Metody privatizace a jejich provedení jsou i v dnešní době předmětem mnoha diskuzí. Cílem této práce je zhodnocení privatizačního procesu z pohledu jeho nákladů a výnosů a posouzení efektivnosti využití těchto výnosů. Hlavní metodou práce je analýza, které jsou podrobeny jak jednotlivé metody privatizace, tak i celkový výsledek procesu. Práce přináší také komparaci českého privatizačního procesu s dalšími dvěma tranzitivními ekonomikami – Maďarsku a Polsku. Výsledkem práce je potvrzení hypotézy: „Celkové výnosy privatizačního procesu převyšují jeho celkové náklady.“
Vedoucí práce: Miroslav Ševčík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses