Ocenění podniku FV - Plast a.s. - Medřická, Eliška (2018)
Hlavním cílem diplomové práce je ocenění společnosti FV – Plast, a.s. se sídlem v Praze k 1. lednu 2017. Oceňovaná společnost je výrobcem plastových trubek pro rozvody vody. Práce je uvedena představením společnosti, poté následuje šest kapitol, které obsahují metodický úvod a praktické použití na data podniku. Tyto kapitoly postupně procházejí analýzy finančního a strategického postavení společnosti, a další úkony potřebné k ocenění podniku. Ocenění je provedeno výnosovou metodou DCF Entity a jako doplňující ocenění slouží tržní porovnání pomocí odvětvových multiplikátorů. Vzhledem k horší finanční situaci společnosti v posledních letech je výsledné ocenění nízké.