Liberalizace železniční dopravy a srovnání služeb jednotlivých železničních dopravců v letech 2011-2018 - Pavlica, Tomáš (2018)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit dopady liberalizace železniční dopravy v České republice. Z počátku práce definuje konkurenci a liberalizační proces na teoretické úrovni. Praktická část práce přináší srovnání železničních dopravců působících na trase Praha-Ostrava. Dále má práce za cíl zhodnocení doplňkových služeb, které dopravci poskytují v dálkové dopravě v roce 2018. Zhodnocení služeb je provedeno těmito kritérií: služby zahrnuté v ceně jízdného, dostupnost bezdrátového připojení, občerstvení během jízdy, cestování pro vozíčkáře a porovnání aplikací dopravců.