Účetní a daňové konsekvence projevů zásady opatrnosti v účetním výkaznictví - Potůčková, Helena; Molín, Jan, 1978-; Králíček, Vladimír, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práce se zabývá problematikou zásady opatrnosti v účetním výkaznictví. Podrobně se zaměřuje na její nástroje a diskutuje je z účetního i daňového pohledu. V první kapitole jsou popsány všeobecně uznávané účetní zásady, které jsou účetními jednotkami při vedení účetnictví dodržovány. Následující kapitoly se již přímo zaměřují na nástroje zásady opatrnosti, kterými jsou především rezervy, opravné položky, odpisy a odložená daň. Jednotlivé pasáže jsou doplněny vzorovými příklady a také jednotlivými případy z praxe, které jsou v České republice řešeny judikaturou Nejvyššího správního soudu.
Vedoucí práce: Jan Molín
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses