EU na cestě k obranné unii - Procházková, Karolina; Dubský, Zbyněk, 1974-; Eichler, Jan, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou obrany Evropské unie. Jedná se o aktuální téma, jež ovlivňuje světové dění a v posledních letech zažívá bezprecedentní rozvoj. Jsou představeny jednotlivé aspekty obrany EU (závazek, finance, nákup, velení, výcvik) s přesahem k obranné unii. Práce se snaží ukázat, do jaké míry se EU obranné unii přibližuje. Jsou vylíčeny různé iniciativy a projekty s tím spojené a nastíněno fungování EU na poli bezpečnosti.
Vedoucí práce: Zbyněk Dubský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses