Finanční analýza společnosti Schneider Electric, a.s. - Žáčková, Anna (2019)
Cílem této práce je vyhotovení finanční analýzy společnosti Schneider Electric, a.s. za sledované období od roku 2014 až do roku 2017.Obsah práce se skládá ze dvou částí, metodické a praktické. Součástí metodické části je popsání základních technik a nástrojů finanční analýzy pro snadnější zorientování se ve výpočtech a pochopení podstaty výsledků. Praktická část je zaměřena na samotnou finanční analýzu vybraného výrobního podniku. Tato část obsahuje analýzu absolutních ukazatelů a dále analýzu poměrových ukazatelů včetně porovnání výsledků s odvětvím zpracovatelského průmyslu České republiky. V závěru práce je pomocí souhrnných ukazatelů posouzena aktuální finanční situace podniku.