Komparace globálních Fintech společností a bank - Miláček, Michael; Teplý, Petr, 1977-; Plíva, Rostislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Bakalářská práce zkoumá aktuální vzestup finančních technologií a patřičné společnosti analyzuje a porovnává s bankovními institucemi. Stěžejní část a přínos práce je zhodnocení růstového potenciálu finančních technologií a nastínění možného vývoje finančního trhu v budoucích letech. První část práce definuje termín „Fintech“ a následně staví teoretické základy pro analýzu společností. Analýza je tvořena několika částmi, jejichž struktura je koncipována tak, aby bylo možné provést srovnání institucí na první pohled velmi vzdálených. Finální část této práce, komparace Fintech společností a bank, odhaluje slabiny bankovního sektoru a naproti tomu obrovskou převahu finančních technologií v určitých relevantních aspektech. Vzniká hrozba pro bankovní systém v jeho klasickém pojetí, přičemž budoucnost nabízí dva scénáře. Jednotlivé bankovní domy se buď adaptují na nové podmínky na trhu nebo v krajním případě hrozí jejich zánik.
Vedoucí práce: Petr Teplý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses