Ocenění společnosti RAVAK a.s. - Mudroch, Matěj (2019)
Cílem diplomové práce je stanovení tržní hodnoty 100 % podílu ve společnosti RAVAK a.s. Nejprve je oceňovaná společnost představena, poté je provedena finanční a strategická analýza, jejichž výsledkem je zhodnocení předpokladu o nepřetržité existenci podniku. Obsahem další části je analýza a prognóza generátorů hodnoty, na kterou navazuje sestavení finančního plánu. Společnost je následně oceněna pomocí výnosové metody a jako doplňková je aplikována metoda tržního porovnání.