Dopravní obslužnost Londýna - Vlachová, Veronika (2019)
Cílem této bakalářské práce je analýza dopravní obslužnosti Londýna. Práce popisuje nynější stav a některé naplánované změny a současně podává přehled o těch změnách, které se podílely na současném stavu dopravy v Londýně. Práce je rozdělena na dvě hlavní části. Teoretická část je věnována základním pojmům z oblasti městské hromadné dopravy a příměstské dopravy. Dále je zaměřena především na kolejovou dopravu, protože kolejová doprava je páteří veřejné dopravy právě v Londýně a jeho okolí. Praktická část je věnována dopravní politice ve Spojeném království, dále práce informuje o integrovaném dopravním systému, o jízdních dokladech a dopravních strategií města. Poté blíže specifikuji dopravní prostředky městské hromadné dopravy a dopravy příměstské, cyklistickou dopravu a taxislužbu.