Analýza a implementace vybraných technik lean managementu ve výrobě - Karlová, Barbora; Vašíčková, Veronika; Hajdíková, Taťána; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
V této aplikačně zaměřené diplomové práci je praktickým řešeným problémem zefektivnit pracovní prostor a výrobní proces ve společnosti ACO Industries. Cílem práce je vypracování podkladů pro společnost, na jejichž základě se bude rozhodovat o novém layoutu centrální balicí linky. Po literární rešerši je proveden smíšený výzkum v kontextu s PDCA diagramem. Pro naplnění cíle práce je použit špagetový diagram a vypočítána produktivita práce. Pro ergonomický audit je použita metoda RULA. Data jsou sbírána metodou pozorování a na základě zjištěných poznatků jsou navrženy dva nové layouty a příslušná opatření, která budou následně v organizaci implementovány.
Vedoucí práce: Veronika Vašíčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: podnikový management; produktivita; výrobní procesy; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; industrial management; productivity; manufacturing processes; master's theses