Specifika budování fashion brandu na příkladu vybraných designérských značek na československém trhu - Svatošová, Štěpánka (2019)
Tato diplomová práce pojednává o specificích budování módní značky v lokálních podmínkách československého módního trhu, přičemž je soustředěna na autorskou módní tvorbu. Cílem práce je vyhodnotit pomocí provedené analýzy, zda lze v lokálních podmínkách módní značku vybudovat a závěrem i přinést doporučení, jak by bylo možné toho docílit. Teoretická část práce předkládá vysvětlení pojmu móda v souvislostech, specifika československého módního trhu a zásadní kritéria, které je třeba brát v potaz při budování módní značky. Praktická část zaujímá samotnou analýzu s módními návrháři a jejich autorskými módními značkami, vyhodnocení analýzy a doporučení postupu budování módní značky.