Finanční analýza a finanční plán společnosti Dino Toys s.r.o. - Grác, Marián (2019)
Podstatou této bakalářské práce je vypracování finanční analýzy a finančního plánu společnosti Dino Toys, s. r. o., jejíž hlavním předmětem činnosti je výroba, nákup a další prodej společenských her a hraček. Cílem je posouzení a následné zhodnocení finančního zdraví daného podniku na bázi všeobecně dostupných dat v rozmezí let 2013 až 2017. Práce je složena ze dvou částí. V první, metodické části jsou vymezeny ukazatele využívány v praktické části. Praktická část zahrnuje horizontální a vertikální analýzu, interpretuje jednotlivé poměrové ukazatele a porovnává jejich výsledky s konkurenčními společnostmi a pomocí bankrotních a bonitních modelů vyhodnocuje celkovou finanční situaci podniku. Nakonec je v návaznosti na provedenou finanční analýzu sestaven krátkodobý finanční plán, sloužícím jako předpoklad vývoje společnosti v roce 2018.