Finanční analýza a finanční plán společnosti Dino Toys s.r.o. - Grác, Marián; Pham, Hoang Long; Nistorenco, Taisia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Podstatou této bakalářské práce je vypracování finanční analýzy a finančního plánu společnosti Dino Toys, s. r. o., jejíž hlavním předmětem činnosti je výroba, nákup a další prodej společenských her a hraček. Cílem je posouzení a následné zhodnocení finančního zdraví daného podniku na bázi všeobecně dostupných dat v rozmezí let 2013 až 2017. Práce je složena ze dvou částí. V první, metodické části jsou vymezeny ukazatele využívány v praktické části. Praktická část zahrnuje horizontální a vertikální analýzu, interpretuje jednotlivé poměrové ukazatele a porovnává jejich výsledky s konkurenčními společnostmi a pomocí bankrotních a bonitních modelů vyhodnocuje celkovou finanční situaci podniku. Nakonec je v návaznosti na provedenou finanční analýzu sestaven krátkodobý finanční plán, sloužícím jako předpoklad vývoje společnosti v roce 2018.
Vedoucí práce: Hoang Long Pham
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses