Fundamentální a technická analýza vývoje cen stříbra - Drobná, Anna; Fičura, Milan; Diviš, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Tato diplomová práce má za cíl analyzovat vývoj tržní ceny stříbra a její vztah k jiným investičním instrumentům, stejně tak hodnocení vlivu dalších faktorů na pohyby ceny. První dvě části poskytují teoretický základ pro praktickou část práce. První část představuje historickou tržní cenu stříbra a vlivy fundamentálních faktorů. Druhá část popisuje metody použité ve vlastní analýze, využitelné pro predikci vývoje ceny. Třetí část zahrnuje především relace ceny stříbra s vybranými instrumenty pomocí korelační a kointegrační analýzy. Dále je charakterizován vliv makroekonomických zpráv a informací z COT reportu na cenu stříbra, a rovněž spojitost s teorií Contango a Normal Backwardation. Kompletní analýza je doplněna o pokročilé metody technické analýzy, které predikují pohyb ceny stříbra v postranním trendu v následujících několika měsících. Pozitivní vztah byl nalezen v relaci s cenou zlata a cenou ropy, zatímco inverzní vztah byl prokázán v relaci s hodnotou amerického dolaru.
Vedoucí práce: Milan Fičura
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finanční inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses