Vliv reforem pracovního trhu na dlouhodobou nezaměstnanost Řecka - Růžičková, Karolína (2019)
Tato bakalářská práce se věnuje reformám řeckého pracovního trhu implementovaných v letech 2010-2015 a jejich vlivu na dlouhodobou nezaměstnanost. V první kapitole uvádí teorii pracovního trhu, vliv kolektivního vyjednávání a minimální mzdy. V druhé kapitole popisuje teorii nezaměstnanosti a příčiny, dopady a způsoby možného řešení dlouhodobé nezaměstnanosti. Třetí kapitola pak charakterizuje reformy podpory v nezaměstnanosti, kolektivního vyjednávání a minimální mzdy, ochrany zaměstnanosti a aktivní politiky zaměstnanosti. V závěrečné kapitole je následně analyzován dopad reforem na dlouhodobou nezaměstnanost.