Vliv reforem pracovního trhu na dlouhodobou nezaměstnanost Řecka - Růžičková, Karolína; Sankot, Ondřej, 1988-; Bartošková, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato bakalářská práce se věnuje reformám řeckého pracovního trhu implementovaných v letech 2010-2015 a jejich vlivu na dlouhodobou nezaměstnanost. V první kapitole uvádí teorii pracovního trhu, vliv kolektivního vyjednávání a minimální mzdy. V druhé kapitole popisuje teorii nezaměstnanosti a příčiny, dopady a způsoby možného řešení dlouhodobé nezaměstnanosti. Třetí kapitola pak charakterizuje reformy podpory v nezaměstnanosti, kolektivního vyjednávání a minimální mzdy, ochrany zaměstnanosti a aktivní politiky zaměstnanosti. V závěrečné kapitole je následně analyzován dopad reforem na dlouhodobou nezaměstnanost.
Vedoucí práce: Ondřej Sankot
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses