Finanční benchmarking - Klátilová, Kateřina (2019)
Bakalářská práce je zaměřena na finanční benchmarking podniku DEICHMANN – OBUV s.r.o. za období 2012 – 2016. Cílem této práce je vyhodnocení finančního zdraví podniku včetně nalezení jeho silných a slabých stránek za použití benchmarkingového diagnostického systému finančních indikátorů INFA umožňující porovnání výkonnosti s průměrem odvětví, ve kterém se podnik nachází, s nejlepšími podniky v tomto odvětví a též se třemi přímými konkurenty. Metodologická část se zabývá klíčovými charakteristikami, postupy a metodami finanční analýzy a finančního benchmarkingu. V praktické části jsou tyto poznatky aplikovány na vybraný podnik a v závěru se nachází vyhodnocení výsledků, kterých bylo pomocí finančního benchmarkingu dosaženo, a stanovení doporučení pro budoucí vývoj.