Finanční benchmarking - Klátilová, Kateřina; Neumaierová, Inka, 1960-; Boukal, Petr, 1962-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Bakalářská práce je zaměřena na finanční benchmarking podniku DEICHMANN – OBUV s.r.o. za období 2012 – 2016. Cílem této práce je vyhodnocení finančního zdraví podniku včetně nalezení jeho silných a slabých stránek za použití benchmarkingového diagnostického systému finančních indikátorů INFA umožňující porovnání výkonnosti s průměrem odvětví, ve kterém se podnik nachází, s nejlepšími podniky v tomto odvětví a též se třemi přímými konkurenty. Metodologická část se zabývá klíčovými charakteristikami, postupy a metodami finanční analýzy a finančního benchmarkingu. V praktické části jsou tyto poznatky aplikovány na vybraný podnik a v závěru se nachází vyhodnocení výsledků, kterých bylo pomocí finančního benchmarkingu dosaženo, a stanovení doporučení pro budoucí vývoj.
Vedoucí práce: Inka Neumaierová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses